Genie, Geniale bril!

Dit montuur genie maakt een volledige generatie compleet en toch werd deze 56jaar later geboren na dat de eerste lafont bril. Deze werd toen ontworpen door de grootvader van philippe lafont, louis lafont genaamd. deze maakte zijn eerste bril in zijn optiek boutique gelegen in de rue vignon aan de befaamde place de la madeleine in hartje parijs.
Frans en Parijs design werd tot leven gebracht in een fabriek in de Jura, dat is wat Lafont ademt, samen met hun riante geschiedenis en authenticiteit. Eind jaren ’80 werd dit befaamde model Genie geboren, het werd een fenomeen zoals in die tijd ook de moccassin en de Smiley pins dat waren. Een icoon was geboren waar miljoenen stuks van verkocht werden, het is het best verkocht model van het huis Lafont. Het bracht de mensen, de brildragers in beweging te floreren met hun geliefkoosde Lafont op de neus. Vandaag laat m’n deze unieke periode herbeleven aan de nieuwe generaties. Lafont is hot en trendy maar blijft ook vooral bekend op het leveren van zijn top ontwerpen en kwaliteit in meer dan 40 landen wereldwijd.

 
Een samenwerking met grote mode huizen als Chanel is dan ook geen uitzondering voor de familie Lafont die een gevestigde waarde is in de Parijse mode industrie. Het familiale Parijse huis wordt mede vertegenwoordigd door de 2 zonen van Phlippe Lafont. Na het overlijden van het creatieve brein Laurence Lafont enkele jaren geleden nam hun zoon Thomas Lafont de fakkel over in studio waar nog steeds prachtige authentieke brillen ontworpen worden. De jongste zoon Matthieu Lafont is hoofd van de marketing afdeling.

95% van heel de collectie wordt nog steeds in Frankrijk vervaardigd, waaronder het model Genie dat in het verleden uit meer dan 40 kleuren en verschillende maten bestond. Vandaag is deze te verkrijgen in 12 kleuren, waaronder de trendy Vieux Rose en Champagne kleur, een bestseller als de bruine écaille kleur mag hier uiteraard niet in ontbreken.