Limited Edition theo - Tim Vansteenbergen

Voor de tiende theo + Tim Van Steenbergen zonnebrillencollectie liet Tim zich inspireren door de rebellen van de 20ste eeuw: de modernisten. Zij zetten zich af tegen het vormvervagende van de impressionisten en kozen resoluut voor een ‘moderne’ aanpak. De vorm primeert om zo de geïndustrialiseerde maatschappij beter te weerspiegelen. Wat echt is, telt. En iedereen die Tims werk kent, weet waar hij van houdt: authenticiteit in z’n puurste vorm. 

Up close & personal

Tim Van Steenbergen realiseerde voor theo een nieuwe zonnebrillencollectie, en misschien wel de persoonlijkste tot nu toe. Hij laat zich graag inspireren door de wereld rondom zich. En wat is er persoonlijker dan je eigen woonruimte. Van meubels tot koffietafelboeken, ze hebben één stijl gemeen: het modernisme. Hier putte hij de inspiratie uit die hij nodig had voor de creatie van 6 prachtige zonnebrillen.

 

Out with the old, in with the new

Decoratieve motieven ruimen baan voor pure geometrische vormen. De vorm wordt nog meer benadrukt door het combineren van verschillende materialen zoals hout, metaal en leder. Dit flirten met materialen komt heel goed tot uiting in iconische stoelen van bekende modernisten zoals de Wassily-chair van Marcel Breuer of de Schoolstoel van Friso Kramer. Tim koos 6 stoelen uit zijn interieur en zette er een brilontwerp tegenover. Als eerbetoon krijgt elk model de voornaam mee van deze (meubel)ontwerpers. De brillen zijn mooi in hun eenvoud maar bijzonder in vorm. En net zoals zijn grote voorbeelden het toonden, combineert Tim 2 prachtige materialen met elkaar: zorgvuldig gekozen gekleurde acetaat – effen of geprint – met mat of blinkend metaal

 

Mooi jasje

Elke bril zit verpakt in een blauw geprint stoffen zakje en een blauwe etui. De print van de sleeve leende hij uit een vorige Tim Van Steenbergenkledingcollectie. Leuk detail, de gordijnen in zijn woonkamer zijn eveneens vervaardigd uit deze stof. Hij gebruikt met opzet een industrieel blauwe kleur: een knipoog naar de term ‘blue-collar workers’. De arbeidersklasse in het begin van de 20ste eeuw droeg blauwe hemden en schorten. Dé ultieme uiting van ‘functionaliteit’.