Lindberg: Deense degelijkheid

"Je ogen, en wat voor ze zit, is het eerste dat mensen zien als ze je ontmoeten, niet je handen, je voeten of je benen." -Henrik Lindberg (CEO Lindberg)
Sinds 1985 staat Lindberg bekend om technisch geavanceerde monturen met een zeer licht gewicht. Henrik Lindberg, eigenlijk een opgeleid architect, vond inspiratie in de minimalistische esthetiek en het onberispelijk vakmanschap van het Deens modernisme.
Hij gaat uit van het Deense functionalisme en het minimalisme van de jaren 50. Het gaat erom dat je de materialen serieus neemt, voorkeur geeft aan heldere vormen en ernaar streeft dingen te maken die het leven van mensen verbeteren. 
Het design- element is voor Henrik Lindberg erg belangrijk. Zo zegt hij: "Design is meer dan alleen de bril. Het is de manier waarop we onszelf in de markt zetten, het is alles" 

Kenners onderscheiden Lindberg- ontwerpen dankzij de strakke lijnen en de naadloze monturen. Globaal genomen zijn er dertien verschillende collecties met elk minstens twintig verschillende modellen. 
Toch zal je zelden twee compleet identieke brillen tegenkomen. Voor elk model zijn er eindeloos veel verschillende kleuren, afwerkingen en montuurafmetingen te kiezen.
Daarbovenop kan je ook nog kiezen uit type, kleur en lengte van de veren en verschillende maten nosepads. 
Het Lindberg- systeem is opgebouwd uit bouwstenen. Je kan als klant kiezen voor een kant-en-klare bril of, voor hetzelfde bedrag, een bril compleet samenstellen op maat uit een veelvoud van vooraf geselecteerde onderdelen. Lindberg produceert alles intern, waardoor een persoonlijke aanpak mogelijk is. 

Door het gebruik van titanium zijn de brillen vederlicht en vrijwel onverwoestbaar. Naast titanium wordt er ook gebruik gemaakt van buffelhoorn, acetanium en goud. Dit resulteert in een groot gamma van looks gaande van de randloze bril tot een zwaarder uitziend montuur.
Daarnaast zijn de monturen volledig schroefloos en zijn de nosepads gemaakt uit medische silicone. Allergische reacties op de materialen zijn daardoor uitgesloten. 

De doelgroep van Lindberg is erg uitgebreid. Door zowel de mogelijkheid tot maatwerk en de talloze mogelijkheden per bril, kan iedereen wel een Lindberg- montuur dragen. Er is werkelijk voor elk wat wils. 
Jong of oud, klassiek of modern, kleurrijk of sober, kom zelf ontdekken welk Lindberg- montuur op jou ligt te wachten.