Masunaga by Kenzo Takada

Ben jij fan van retrobrillen, maar zoek je een bril die zich onderscheidt door kwaliteitsvolle materialen, opmerkelijke details en een luxueuze uitstraling? Dan is deze japanse collectie zeker iets voor jou!

De collectie is ontstaan door een samenwerking tussen de bekende brillenfabrikant Masunaga en de wereldberoemde modeontwerper Kenzo Takada.
Masunaga produceert al sinds 1905 brillen in titanium van de hoogste kwaliteit. Het is een familiebedrijf dat met de grootste zorg zijn monturen samenstelt. Om tot een uniek resultaat te komen, wordt er nog veel handwerk in het productieproces geïntegreerd. Zo zijn er minimum 130 handmatige handelingen nodig om één montuur samen te stellen. 
Kenzo Takada verdiende zijn strepen in de modewereld met het kledingmerk Kenzo. Door het gebruik van frisse kleuren, prints en patronen werd hij al snel de kleurentovenaar genoemd. Hij groeide uit tot één van de belangrijkste ontwerpers van de "prêt-à-porter" in Parijs. Hiervoor werd hij zelfs benoemd tot "Commandeur de l'Ordre des Arts et des Lettres". 

Masunaga by Kenzo Takada combineert vintage geïnspireerde elementen met een modieus en hedendaags design. De brillen worden vervaardigd uit titanium en acetaat wat resulteert in lichtgewicht monturen die tegen een stootje kunnen. Daarnaast wordt er ook vaak gebruik gemaakt van 18 karaat goud om een extra luxueuze uitstraling te geven. 
Gravures in de neusbrug en branches herinneren ons aan de details die je terugvindt in juwelen uit de jaren '20. Aan de veeruiteindes vind je vaak de Campanule bloem terug, verwijzend naar het familie embleem van Kenzo Takada zelf. 
Door de combinatie van verschillende materialen en kleuren krijg je een uitgebreide collectie van zowel optische als zonnebrillen.