"The theo is strong with this one"

Strook tekent Antwerpen in 'street art'-stijl op brillen!
Het Antwerpse brillenmerk theo houdt van buiten de lijntjes kleuren. theo nam daarvoor de Brugse artiest Strook onder de arm. Met z’n typerend lijnenspel drukte hij zijn stempel op theo’s nieuwste collectie. Strook is namelijk ‘meer dan goed bezig’! In december 2014 werd zijn werk 'Wood & Paint' genoemd door de Amerikaanse nieuwssite ‘The Huffington Post’ als één van de 20 invloedrijkste ‘street art’ kunstwerken van dat jaar wereldwijd! theo vroeg Strook te werken rond het thema ‘Antwerpen’, de heimat van het brillenmerk.

 

Stefaan De Crook aka Strook en theo leerden elkaar een 4-tal jaar geleden kennen via De Invasie, een platform voor jonge ontwerpers. Niet lang daarna stelde Strook tentoon in de theo Gallery in Antwerpen en nam hij de theo-Somers Optiek vitrine onder handen. De vraag rees: “wat zou er gebeuren als we samen brillen zouden maken?” Maar één manier om dit uit te vinden… 

Antwerpen centraal

Strook koos vier elementen die representatief voor de stad Antwerpen zijn: ‘hand’-werpen, diamant, de zoo en mode. Deze vier kenmerken vormden de basis. Strook: “Voor mij was het heel belangrijk dat de vier brillen samen één geheel vormen. Daarom ging ik uit van 1 tekening en 1 thema waar de vier brillen in passen in plaats van 4 aparte tekeningen.” Uit de losse pols tekent Strook lijnen, totdat er een verhaal ontstaat. Hij tekent direct in pen, zonder hulpmiddelen. Strook: “Alles draait om spontaniteit. Een tekening ontstaat zonder er al te veel over na te denken. Ik wil zonder beperkingen kunnen tekenen.”Strooks lijnenspel zorgt dat je verbaasd en nieuwsgierig blijft kijken. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ontdekt.
 

Zoo – Diamond – Hand – Fashion

Uit de tekening extraheerde theo 4 brillen: een klassiek, vintage model (Zoo), een vrouwelijk model (Diamond), een afgerond, uniseks model (Hand) en een pilotenbril (Fashion). Elke bril draagt een deeltje van het kenmerk van de stad in de linkerbovenhoek.
theo ontwerper Serge Bracké: “Om de vorm van de brillen te bepalen, liet ik me leiden door Strooks lijnenspel. De modellen waren op voorhand lichtjes uitgezet maar het resultaat was toch helemaal anders!”.

Tweekleurig

De tekening van Strook werd chemisch geëtst en ligt dus dieper in het metaal. De lijnen zijn in dezelfde kleur als het montuur. Elk model is beschikbaar in 8 – zowel matte als blinkende – kleuren. De binnenkant van het montuur heeft telkens een andere, soms
contrasterende kleur. Alle modellen kunnen ook gecombineerd worden met zonneglazen.