Wij recycleren, u toch ook?

Met een daglens draagt u lenzen op de meest gemakkelijke, comfortabele en hygiënische manier. Dat blijkt ook wel, want samen verbruiken we zo’n 60 miljoen daglenzen per jaar. De meeste van deze lenzen, inclusief blister, verdwijnen nu in de prullenbak. En dat is zonde! Daarom heeft Bausch + Lomb het Recyclens-programma in het leven geroepen. Doe nu mee en:
  • Recycle uw lenzen en de verpakking
  • Help het milieu schoon proper te houden
  • Draag bij aan een mooiere wereld!


HOE WERKT HET?

Stap 1: Verzamel uw Biotrue® ONEday blisters, folies en lenzen in de speciale inzamelbox.
Stap 2: Lever de  volle box in bij ons als Recyclens inzamelpunt.


WAT GEBEURT ER MET DE RESTMATERIALEN?

Het Recyclens-programma zorgt voor de volledige recycling van Biotrue ONEday daglenzen inclusief blisters en folie. Zo voorkomen we samen dat het plastic afval in het milieu terechtkomt. 

Uw opticien stuurt alle ingezamelde restmaterialen een paar keer per jaar kosteloos naar het verzamelpunt. Daar worden de lenzen, blisters en folies handmatig zorgvuldig gescheiden en aangeleverd bij het verwerkingsbedrijf. Vervolgens worden de restmaterialen gerecycled tot mooie en duurzame producten.


DOE MEE!

Wacht niet langer! Begin nu met het verzamelen van uw lenzen en de blisterverpakking. Spaar het materiaal gedurende ongeveer een halfjaar in de inzamelbox die u krijgt van uw opticien en breng het dan naar het dichtstbijzijnde inzamelpunt. Uw deelname aan het programma kost helemaal niets, alleen een hele kleine moeite.